Cross-platform App-ok Chrome alatt

A A Google Chrome HTML5 alkalmazásai ezentúl futtathatóak lesznek Androidon és iOS-en is. A megoldás lényege, az Apache Cordova platform, amely a HTML5 appokat egy natív kódba portolja, ami így Androidon és iOS-en is működni fog. Maga a Cordova már jó ideje létezik, az újdonság talán az, hogy végre egy picit megtámogatják. Érdekes tény, hogy míg IOS és WP8 alatt nagyjából működik – a fejlesztői visszajelzések alapján – az Androidon gyengélkedik a megoldás. Egy rövid leírást itt találtok magáról a portolás menetéről. 

Voltak már kezdeményezések a Mozilla részéről is az Open Web Apps-al, de különösebben nem kapott nagy visszhangot. UPDATE kaptam hozzá egy YouTube linket is, íme: 

Véleményem szerint még sok víz folyik le a Dunán, mire egy teljesen jól működő megoldást kapunk. A helyzet nem egyszerű, mert ugye, ami működik egérrel, billentyűzettel és érintésre optimalizált felületen, valamint kis és nagy kijelzőn, okos órán és okos szemüvegen, ne adj isten az új átlátszó kijelzőn (amit még csak fejlesztenek az MIT-n) az olyan bonyolultságú kód lesz, amit jelenleg egyszerűbb minden rendszerre külön megírni egy kis kód-újrahasznosítással. 
Ezt ha van kedvetek, tekintsétek meg, érdemes: http://www.chromeexperiments.com/detail/roll-it/

You may also like...