ABC Google módra

Hatalmas átalakítások történtek az elmúlt napokban a Google-nél, az alapítók létrehoztak egy teljesen új anyavállalatot, aminek csak egy technológia szegmense (betűje?) lesz a korábban ismert Google, mint keresőóriás. Nézzük a részleteket!

Larry Page a Google társalapítója jelentette be, hogy lemond a Google vezetéséről és a helyére Sundar Pichai kerül (eddig a Chrome böngésző fejlesztéséért volt felelős). Larry Page azt is bejelentette, hogy a Google új céget indít Alphabet(ábécé) néven és ennek lesz igazgatója Sergey Brin-el, a Google másik alapítójával közösen. Az új óriásvállalat, az Alphabet, tulajdonképpen ugyanazt a szerepet tölti majd be, mint eddig a Google, azaz rengeteg különböző szolgáltatás foglal majd magába nagyobb mozgástérrel. A Google is tovább él, de csak mint egy leányvállalat fog működni az Alphabeten (ábécé) belül. Innen jön a friss szlogen: “G is for Google”, azaz a Google már csak egy betű a sokból. Ide került az X Lab, a Ventures, a Calico és még számos projekt is.

Az Alphabet weboldala a mai napon indult az abc.xyz weboldalon, ahol Larry Page köszöntője olvasható. A nyilatkozat szerint az Alphabet feladat az lesz, hogy új lehetőségeket és az eddiginél nagyobb mozgásteret, függetlenséget biztosítson projektjeiknek. A korábbi szolgáltatások elérhetősége nem változik.
Azok se aggódjanak akiknek számos Google részvényük van, mert a hír hallatára a részvények árfolyama jelentősen nőtt és a Google részvények a jövőben Alphabet néven futnak majd.

Természetesen az átalakulást a Microsoft sem hagyhatta ki “Trollkodás” nélkül, még a nap folyamán regisztrálták az abc.wtf domaint, ami jelenleg a bing-re van irányítva. 🙂

You may also like...